Magda Gessler „Kuchenne Rewolucje”

Jedzenie traktuje się często jako konieczność i nie przywiązuje się zbytniej wagi do przygotowywania codziennych posiłków. Ważniejszy jest czas, w pośpiechu więc odgrzewa się kupione w sklepie mrożonki czy dania typu instant. Takie szybkie jedzenie chociaż jednak faktycznie pozwala zaoszczędzić sporo czasu, to jednak jednocześnie okrada codzienność z jej wyjątkowego blasku.

kuchenne-rewolucjeWszak posiłki to nie tylko źródło niezbędnych do życia i prawidłowego funkcjonowania organizmu substancji odżywczych, ale również coś znacznie więcej. Jedzenie może stać się prawdziwą ucztą, przyjemnością dla podniebienia, okazją, żeby zbliżyć się do rodziny, dogodzić bliskim, zacieśnić więzi z przyjaciółmi czy nawet dotrzeć do serca ukochanej osoby. Niezwykłą moc ma jednak tylko wykwintna kuchnia lub kuchnia prosta, która jednak wykorzystuje pełnowartościowe i świeże produkty spożywcze.

W rzeczywistości nawet najzwyklejsze posiłki mogą przeistoczyć się w prawdziwą ucztę, jeśli tylko zostaną odpowiednio przyrządzone. Liczy się zachowanie proporcji, dobranie odpowiednich przypraw czy sposób przyrządzenia. Gotowania na szczęście można się nauczyć i nie jest to trudne, jak przekonuje Magda Gessler. Jej książka Kuchenne rewolucje. Przepisy Magdy Gessler  to pięknie wydawnictwo, w którym zaprezentowane są co ciekawsze przepisy wykorzystane w programie telewizyjnym autorki. Lektura godna polecenia tym, którzy chcą wzbogacić swój kulinarny repertuar, jak również i tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem.

VN:F [1.9.20_1166]
Ocena książki: 0.0/3 (0 ocen)

Zobacz pozostałe bestsellery na naszej stronie:

Kategoria ogólna dla tej książki: Poradniki

RSSRecenzje użytkowników (0)

Adres Trackbacka

Zostaw recenzje